Wethouder Arjen van Gils (rechts) en architect Adriaan Geuze proberen de Coolsingel-schommel uit. De bekendste straat van Rotterdam werd zaterdagmiddag officieel heropend.
Volledig scherm
Wethouder Arjen van Gils (rechts) en architect Adriaan Geuze proberen de Coolsingel-schommel uit. De bekendste straat van Rotterdam werd zaterdagmiddag officieel heropend. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

De Coolsingel klaar? De bouwhekken zijn zo weer terug

De Coolsingel in hartje Rotterdam is klaar, maar dat betekent niet dat er voorlopig niet meer gebouwd wordt. Sterker nog, er zijn volop plannen voor de stadsboulevard.

 1. Ode aan de Coolsingel: liefhebbers van de iconische straat kunnen hier hun hart ophalen

  Ode aan de Coolsingel: liefheb­bers van de iconische straat kunnen hier hun hart ophalen

  De heropende Coolsingel ligt er piekfijn bij. Brede fietspaden, dito trottoirs met kersverse keitjes en kunstzinnige straatlantaarns. Weer een nieuwe fase breekt aan voor Rotterdams beroemdste straat, die al zo'n rijke historie kent. Het Stadsarchief Rotterdam gaat op een speciale themapagina terug in de tijd van de drukke verbinding tussen het Hofplein en het Churchillplein, waar een dikke eeuw geleden nog water in het midden lag.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Rotterdam opgeschrikt door drie explosies in één nacht
  Play

  Rotterdam opge­schrikt door drie explosies in één nacht

 2. Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'
  Play

  Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'

Rotterdam