De familie is op de goede weg
De gouden pollepelAan het nog verre van hippe Bergpolderplein in Hillegersberg is de eerste voorzichtig hippe zaak neergestreken. Brasserie (H)eerlijk serveert 'betaalbaar, biologisch eten'.
Bijvangst
De Albacore-tonijn die we aten, was gevangen met haken en lijnen: selectieve visserij met weinig bijvangst. Eventuele bijvangsten worden meteen van de haak gehaald en teruggegooid, waardoor de overlevingskans groot is. Overigens is niet automatisch iedere Albacore-tonijn oké om te eten: plaats en methode van de vangst maken een groot verschil. Zo worden bij het vissen met longlines ook haaien, roggen, zeeschildpadden en zelfs albatrossen aan de haak geslagen. Voor meer info zie: goedevis.nl
Eindscore
7,7
Beoordeling
Voorgerecht 8,0
Hoofdgerecht 7,5
Nagerecht 7,5
Bediening 8,0
Sfeer 8,0
Prijs-kwaliteit 7,0
Eerst maar even over die naam, dan hebben we het gezeur meteen gehad. Kun je nog wel aankomen met een van de meest te pas en te onpas misbruikte woordspelingen op eetgebied? Inmiddels heeft elke reclameschrijver van Nederland, zijn buurman en zijn grootje het grapje als eens gebruikt voor (h)eerlijk brood, (h)eerlijk genieten of (h)eerlijk boodschappen doen. In Eindhoven kun je zelfs (h)eerlijk parkeren. Hoe dat in zijn werk gaat, geen idee, maar het bestaat.
Maar: eerlijk is eerlijk, Brasserie (H)eerlijk is echt eerlijk. Als we het bloemstukje op tafel onderzoeken, vertelt gastheer/eigenaar Lieven de Regt grijnzend: ,,Die is nep hoor, komt gewoon van de overkant", wijzend naar de Action aan de andere kant van het plein.
Dat doet even vrezen voor de kwaliteit van het eten, maar ook op de kaart en op ons bord blijkt (h)eerlijk geen loze marketingterm. De gastheer heeft zich echt verdiept in de zaken die hij op tafel zet. Dat de sorghum (een glutenvrije graansoort) gewoon van boer Klompe uit de Hoeksche Waard komt en dus niet helemaal uit Peru hoeft te komen, en dat zijn Albacore-tonijn lijngevangen wordt en eigenlijk de enige tonijnsoort is die je nog met een redelijk schoon geweten kunt eten. Stel een vraag en hij legt het enthousiast uit. Soms slaat dat iets te ver door, zoals bij de wijnen. Bij vijf bloemrijke wijnbeschrijvingen na elkaar raken de meeste mensen het spoor bijster.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMgouden pollepel
Zowel de bediening als het eten laten bij Kade17 nogal te wensen over
-
Erasmus Universiteit weer terug in lijst van de beste universiteiten ter wereld
De Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR) hoort weer bij de beste universiteiten ter wereld. De universiteit zakte vorig jaar weg, maar staat nu op plek 87. Dat blijkt uit de ranglijst van de Academic Ranking of World Universities (ARWU), ook bekend als de Shanghai Ranking. -
PREMIUM
Personeel Blue Amigo zou als citroenen worden uitgeknepen: ‘Geen eens tijd om naar toilet te gaan’
Blue Amigo, dat in de Drechtsteden en Rotterdam openbaar vervoer op het water verzorgt, krijgt een stortvloed aan kritiek. Afspraken sneuvelen en personeel wordt ‘als citroenen uitgeknepen tot de laatste druppel’. Zondagsdiensten van 13,5 uur zijn normaal aldus een medewerker. ,,Wij varen niet met zakken zand, maar ik ga er niet automatisch vanuit dat de directie dat onderschrijft.’’ De vakbond gaat opnieuw om de tafel met het bedrijf. -
PREMIUMMade in 010
Dankzij deze Rotterdamse vrienden heb je straks iets kleurrijks én duurzaams aan je wand hangen
Er wordt altijd gezegd dat je nooit een bedrijf met je vrienden moet beginnen, maar deze drie Rotterdamse vrienden deden dat toch. De een richt zich op sales, de ander op design en de laatste op techniek. Dit doen ze bij hun onderneming Viltr die wanddecoratie maakt van PET-vilt. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie.
-
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
PREMIUMUITGELEGD
Drijft er een pop of kleding in het water? Dit moet je doen zodat de brandweer niet onnodig uitrukt
Wéér stonden de brandweer en politie zondagavond ‘voor niks’ aan de Oude Rijn in Alphen. Een beller zou een drenkeling hebben gezien, het bleek een pop. Hoe kun je voorkomen dat de hulpdiensten (te) vaak met alle toeters en bellen razendsnel uitrukken, terwijl er later niks aan de hand blijkt? Ton Koot van de Veiligheidsregio Hollands Midden heeft wel een suggestie. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing.
In samenwerking met indebuurt Rotterdam