De populatie ganzen neemt toe, en daarmee ook de overlast.
Volledig scherm
PREMIUM
De populatie ganzen neemt toe, en daarmee ook de overlast. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzenstront: ‘Het is een plaag’

De weersverwachting voor de komende dagen: temperaturen oplopend tot 26 graden. Wie verkoeling zoekt aan het water doet er goed aan niet lukraak ergens in het gras te gaan zitten. Het zou immers zo maar kunnen dat in de gazenstront wordt gestapt en de groenige smurrie tussen de tenen omhoog komt. Dat risico ligt op tal van plaatsen in de Rotterdamse regio op de loer. Rotterdam zelf spant de kroon.

5 reacties

 • Dick (D.H.) Binkhorst

  4 dagen geleden
  Iedereen loopt te hoop (letterlijk) tegen hondenpoep en vooral tegen de hondeneigenaren. Maar die weten meestal wel waar ze hun hondje laten poepen zonder overlast te veroorzaken. Die honden veroorzaken minder overlast en worden bovendien via de eigenaren financieel gestraft. De gemeentes (ik woon zelf in Lansingerland, door mij altijd aangeduid als Duck-city) moeten zich ernstig aangesproken voelen. Ze schieten in hun beleid op eenden- en ganzenoverlast zwaar tekort, ook qua gezondheidsrisico's
 • T. Maasland

  2 maanden geleden
  Ik heb jaren geleden al voorspeld dat die "schattige" ganzen een plaag gaan worden. Net zoals de vos, en in de toekomst de wolf. Maar de dierenpartij lobbyen maar voort voor al die lieve beestjes. Hopelijk wordt er bij die mensen ook overlast gezorgd, kijken of zij dat leuk vinden.
 • Vessem

  2 maanden geleden
  Mogelijk dat het voederverbod vanaf 1 juli het probleem de kop indrukt.
 • C. Lucas

  2 maanden geleden
  Het is inderdaad een plaag. Het worden er steeds meer. Ze zijn hondsbrutaal. Er moet echt iets aan gedaan worden. Misschien kunnen rattenvangers ook ganzen gaan vangen.
 • Eloise Swets

  2 maanden geleden
  De nijlganzen die 3 nesten per jaar hebben en veel harder schreeuwen geven meer overlast dan de gewone grauwe gans.
 1. Faunabeheer: Jagers moeten veel meer ganzen vergassen om snelle groei van populatie te beteugelen

  Faunabe­heer: Jagers moeten veel meer ganzen vergassen om snelle groei van populatie te beteugelen

  Jagers moeten de komende jaren veel meer ganzen doden om de opmars van de populatie tegen te gaan. Dat stelt de Faunabeheereenheid Zuid-Holland (FBE), waarin de jachthouders samenwerken. In 2020 werd een recordaantal van 75.000 ganzen in deze provincie omgebracht, maar dat blijkt onvoldoende zoden aan de dijk te zetten. Ook de getaxeerde schade aan landbouwgewassen, die inmiddels in de miljoenen euro's loopt, ligt hoger dan ooit.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam