Volledig scherm
De Kuip is het populairste sportcomplex van Nederland. © ANP

De Kuip en Ahoy populairder bij publiek dan Arena

Voetbalstadion De Kuip is het populairste sportcomplex van Nederland. Op de voet gevolgd door Ahoy. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek naar de nationale sportsector van het Amsterdamse merkadviesbureau Hendrik Beerda.

Aan het online onderzoek deden 2.200 Nederlanders mee. Zij werden gevraagd of ze de stadions kennen, hoe verbonden ze zich ermee voelen en wat hun waardering ervan is. De Amsterdam Arena staat op de derde plek. Op plaats vier tot en met tien staan Thialf, GelreDome, Olympisch Stadion Amsterdam, Philips Stadion, Papendal, Stadion Galgenwaard en de Abe Lenstra Stadion.

Quote

De uitkomst is goed voor bewoners van Zuid, dat niet altijd even positief in het nieuws is

Hendrik Beerda

Voor De Kuip, het meest populaire complex, geldt dat de ondervraagde Nederlanders de sfeer en het gebouw aantrekkelijk vinden. Dat juist Feyenoord in De Kuip speelt draagt bij aan de populariteit van het stadion, legt Beerda uit.

Dat Ahoy het goed doet, komt door het enorme aanbod. Behalve sportevenementen organiseert het complex ook concerten en beurzen. ,,Het is een begrip, dat veel mensen kennen.” Ook de forse verbouwing van het complex kan op waardering van de respondenten rekenen. ,,Ahoy blijft vernieuwen”, aldus Beerda. ,,De uitkomst is goed voor bewoners van het stadsdeel, dat niet altijd even positief in het nieuws is.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam