Volledig scherm
Rapper Jordy Dijkshoorn in de Rotterdamse nachtclub OQ voor de opnames van de clip 'Ja dat bedoel ik'. © Jan de Groen

De Likt wint Rotterdam Music Award

De Rotterdamse band De Likt bestaat nog maar twee jaar, maar wint niettemin al de Rotterdam Music Award. De markante frontman Jordy Dijkshoorn, bekend van zijn Youtube-hit 'Praat Rotterdams met me', en zijn bandleden John van Beek en Giorgi Kuiper kregen de prijs vrijdagavond van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Het is de tweede keer dat de Rotterdam Music Award wordt uitgereikt. Met de nieuwe publieksprijs wil de Popunie muziek van Rotterdamse bodem onder de aandacht brengen. Punkband Rats on Rafts, op tournee in Engeland, werd de exportprijs toegekend. In de categorie aanstormend talent kreeg singer-songwriter Tim Verhaal een award.

Beste podium
Rotown werd door het publiek uitgeroepen tot het beste podium van 2015. De prijs voor beste festival ging dit jaar naar De Nacht van de Kaap. Het festival dat het verleden van Katendrecht als zeemanskwartier eert, werd eerder dit jaar al nationaal uitgeroepen tot het Beste Publieks Evenement van 2015.

Beste clubavond werd 360 Degrees in Bird. Op deze avonden draaien dj'es vooral house, maar zijn er ook uitstapjes naar bijvoorbeeld disco en boogie. In totaal brachten 9500 mensen hun stem uit voor de Rotterdam Music Awards.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam