Volledig scherm
PREMIUM
In dit appartementencomplex wonen veel ouderen. Er is geen geld voor een lift. ,,Ze bouwen alleen maar voor de rijken.'' © Sanne Donders

De maat is vol op de Kaap

Terwijl Rotterdam goede sier maakt met het ‘hippe’ Katendrecht, voelen de oude bewoners zich in de steek gelaten. De huurders van een wooncomplex aan de Maas zijn verbijsterd dat er geen geld is voor een lift. De maat is vol.

Quote

Mijn buren moesten al uit de wijk verhuizen. We willen hier blijven!

Vera Davis

Het gaat nu ‘slechts’ om een lift, maar volgens de oude bewoners van Katendrecht is het illustratief voor de huidige situatie op het schiereiland. ,,Er worden miljoenen gepompt in Katendrecht, maar het is allemaal schone schijn. Voor de oude bewoners levert het helemaal niets op’’, zegt de 57-jarige Christa Willemstein.

De woede is groot nu verschillende verzoeken om een lift in een groot appartementencomplex aan het Buizenpark zijn afgewezen door corporatie Woonstad. Veel bewoners vrezen dat ze op termijn moeten verhuizen omdat ze te oud worden voor de vele trappen.

,,Waar moeten we dan naar toe? In Katendrecht zijn veel sociale woningen gesloopt. Nu bouwen ze alleen maar voor de rijken. Mijn buren moesten al uit de wijk verhuizen. We willen hier blijven!’’, aldus de 61-jarige Vera Davis.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7703 stemmen