Het Hofplein ziet er in de toekomst meer uit als een park dan als een druk verkeersknooppunt. Inzet: ontwerper Cor Geluk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Hofplein ziet er in de toekomst meer uit als een park dan als een druk verkeersknooppunt. Inzet: ontwerper Cor Geluk. © impressie gemeente Rotterdam

De ontwerper legt uit waarom het nieuwe, groene Hofplein een voetgangerswalhalla moet worden

Een halvering van het aantal rijbanen en geen verkeerslichten meer. En heel veel meer ruimte om te slenteren, met de fontein als stralend middelpunt. Het Hofplein gaat radicaal op de schop, naar een ontwerp van bureau Juurlink en Geluk. ,,Een droomopdracht. Hier gaat ons hart sneller van kloppen’’, zegt Cor Geluk.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam