Tijs van Ruth heeft al een milieuvriendelijk huis, maar heeft nu ook een plantenbak bedacht die dankzij regenwater geen kraanwater nodig heeft.
Volledig scherm
Tijs van Ruth heeft al een milieuvriendelijk huis, maar heeft nu ook een plantenbak bedacht die dankzij regenwater geen kraanwater nodig heeft. © Frank de Roo

De planten in een Natte Krat hoef je nooit meer water te geven

Een plantenbak die je nooit water hoeft te geven en volledig op hemelwater functioneert. Dankzij Rotterdammer Tijs van Ruth verschijnt de ‘Natte Krat’ in de loop van volgend jaar op prominente plekken in steden in het straatbeeld. Drie waterschappen, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam steunen het initiatief, dat kraanwater moet besparen. Ook particulieren kunnen straks een Natte Krat aanschaffen.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'
  Play

  Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'

 2. Samenvatting | Feyenoord - VVV-Venlo
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - VVV-Venlo

  6 maart

Rotterdam