De Rotterdamse scheurkalender.
Volledig scherm
De Rotterdamse scheurkalender. © AD

De Rotterdamse scheurkalender: 365 dagen lang scheuren met een glimlach

365 dagen lang scheuren, tot het laatste velletje op 31 december 2021. Met spreuken, oneliners en wijsheden van bekende Rotterdammers. Ook Jules Deelder, overleden op 19 december 2019, spreekt nog een woordje mee in de Rotterdamse scheurkalender. 

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Bouwplannen naast drukke snelwegen in Rotterdam: ‘Vraag is of je zo de woningcrisis wil oplossen’
  PREMIUM

  Bouwplan­nen naast drukke snelwegen in Rotterdam: ‘Vraag is of je zo de woningcri­sis wil oplossen’

  Rotterdam heeft grootse woningbouwplannen voor het oosten van de stad. Vele duizenden woningen moeten over tien jaar verrijzen aan de Oostflank, het gebied tussen NS-station Prins Alexander en de geplande, derde stadsbrug in Kralingen. Pal langs drukke snelwegen als de A20 en de A16 met hun immer voortrazende verkeer en dus geluidsoverlast. ,,En die herrie neemt alleen maar toe.’’
  Rotterdam