Op het Zuider Gymnasium komt 40 procent van de leerlingen niet van Rotterdam-Zuid. De rest komt uit alle lagen van de zuidoever. Andere scholen in dit stadsdeel kunnen slechts dromen van deze gemixte populatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Zuider Gymnasium komt 40 procent van de leerlingen niet van Rotterdam-Zuid. De rest komt uit alle lagen van de zuidoever. Andere scholen in dit stadsdeel kunnen slechts dromen van deze gemixte populatie. © Sanne Donders

De Rotterdamse school die wél arm en rijk kent

Samen naar schoolHet kind van een vicepremier en van een werkloze: op het Zuider Gymnasium leren ze samen. De school is een voorbeeld nu middelbare scholen in Rotterdam-Zuid ingrijpend op de schop gaan om te zorgen dat kansrijke en kansarme kinderen samen opgroeien.

 1. Waar stonden deze mooie Hollandse huisjes?
  Raadplaat

  Waar stonden deze mooie Hollandse huisjes?

  Zo makkelijk als de zoekfoto van vorige week was, zo moeilijk is de opname van deze week. Want dit kan overál zijn. Alhoewel, er zijn wat herkenningspunten, zoals dat ‘holletje’ voor de deur en die kekke geveltjes. En de heel Hollandse tuintjes. Afijn, we leggen de bal bij u, en vragen uitgebreid te schrijven over uw herinneringen aan deze plek. Niet alleen waar het is, maar ook wie hier woonde, wat er te beleven viel, uit welk jaar de foto stamt en hoe het leven destijds was in dit machtig mooie deel van Rotterdam. Wie veel en lang schrijft, die blijft. Dus krabbel uw pen leeg! Reageren op onze raadplaat? Stuur uw mailtje naar rd.toen@ad.nl
 2. Fraser twijfelt over toekomst na vertrek Van Stee bij Sparta: ‘Emotionele dag voor mij’

  Fraser twijfelt over toekomst na vertrek Van Stee bij Sparta: ‘Emotionele dag voor mij’

  Sparta neemt afscheid van technisch directeur Henk van Stee. Dat heeft de Rotterdamse club vandaag officieel bekend gemaakt. De breuk hing al enige weken in de lucht. De oud-middenvelder verkeerde in onmin met algemeen directeur Manfred Laros. Door de situatie is ook de positie van trainer Henk Fraser onzeker geworden. ,,Het is een emotionele dag voor mij”, aldus Fraser, die ook assistent is van bondscoach Louis van Gaal bij Oranje.
 3. José en Richard moesten romance geheim houden op 'loveboat' ss Rotterdam: 'We zijn nooit betrapt’
  PREMIUM

  José en Richard moesten romance geheim houden op 'loveboat' ss Rotterdam: 'We zijn nooit betrapt’

  Een verboden liefde was het. Als ‘de baas’ er achter zouden komen, werden de lovebirds direct op het vliegtuig naar huis gezet. Op eigen kosten. Maar liefde laat zich niet sturen, dus deden Richard (nu 74) en José (nu 76) Righart van Gelder heel voorzichtig. Deze week kwamen ze uit Enkhuizen terug naar waar het begon: het ss Rotterdam, hun loveboat, om er hun 50-jarig huwelijk te vieren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam