Volledig scherm
PREMIUM
Veelkleurigheid in de stad tijdens de Pride. © Frank de Roo

De straten in Rotterdam krijgen kleur tijdens de Rotterdam Pride

Rotterdam Pride, het achtdaagse festival voor seksuele en culturele diversiteit, pakt het dit jaar groots aan. Van de Pride Walk voor LHBTQIA’ers (*) tot aan families en roze ouderen: met meer dan 130 evenementen kleuren de straten van Rotterdam niet roze, maar veelkleurig. Want in deze stad mag iedereen er zijn.

Het is de boodschap van Rotterdamse Pride: kom als jezelf. Acht dagen lang worden er door heel de stad evenementen georganiseerd op het gebied van muziek, feesten, kunst en sport. Zo is er de traditionele Pride Walk op zaterdag, vindt er aansluitend op het Schouwburgplein het Pride festival plaats, gooien naast diverse café's ook kerken en de bibliotheek hun deuren open en zijn er diverse afterparty’s.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9112 stemmen