Volledig scherm
Ondernemer Hennie van der Most bij Speelstad Rotterdam. © Marco De Swart

De vlag gaat uit bij Van der Most: restauranttoren opent 1 maart

Het draaiend restaurant van Hennie van der Most in Charlois kan open. De Overijsselse ondernemer heeft alle vergunningen binnen, en wil van 24 tot en met 28 februari proefdraaien. Op 1 maart volgt de officiële opening. ,,De vlag kan dus uit’’, juicht de initiatiefnemer.

Er moest heel wat water door de Nieuwe Maas stromen voordat de 42 meter hoge ‘smultoren’ groen licht kreeg. Zo werden door de brandweer extra eisen gesteld aan dit onderdeel van Attractiepark Rotterdam en ontbraken er horecapapieren. De hele bureaucratische rompslomp zorgde ervoor dat het bouwwerk, dat al sinds november op het voormalige AVR-terrein staat, de deuren maar niet kon openen.

De restauranttoren is het eerste deel van ‘speelstad’ dat gaat draaien. Dit jaar nog wil de bedenker een reuzenrad plaatsen, waarna onder meer de Evolution (een 36 meter hoog zwiepend reuzenrad met gondeltjes) en een 500 meter lange glijbaan volgen. In 2020 moet alles af zijn. ,,Dit is de kers op de taart, mijn levenswerk’’, zo zei Van der Most onlangs nog.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam