Volledig scherm
De huisbaas van Oosterboer wil de waslijn weg hebben © John de Pater

De was van Agnes mag niet meer drogen op het balkon

Agnes Oosterboer uit Hellevoetsluis is in alle staten: ze heeft van haar huisbaas te horen gekregen dat ze haar was niet meer op het balkon mag hangen.

Quote

Die man was niet voor rede vatbaar

Agnes Oosterboer

,,Er zitten van die ijzeren frames aan het plafond van mijn balkon, waar ik waslijnen tussen heb gespannen. Daar hang ik m'n was op. Niets mis mee, volgens mij.'' Maar daar dacht de opzichter van huisbaas Maasdelta deze week anders over. Hij eiste dat de was daar weg werd gehaald. Nu de flats worden opgeknapt ogen volle waslijnen erg ontsierend. ,,Die man was niet voor rede vatbaar. 

M'n was buiten hangen, dat was niet meer van deze tijd. Iedereen heeft tegenwoordig een wasdroger, zo werd me verteld. Maar door de was buiten te drogen , bespaar ik stroom. En het ruikt ook altijd zo lekker fris als je het buiten hangt,'' legt Oosterboer uit.

Quote

Laat ze die schotelan­ten­nes weghalen

Agnes Oosterboer

Schotelantennes
Zij ergert zich veel meer aan de vele schotelantennes die aan de flatgebouwen in de Parnassialaan hangen. ,,Laten ze die weghalen.''

Volgens zegsman Steven Pauw van Maasdelta gaat dat ook gebeuren. ,,Alles wat buiten het balkon hangt of is bevestigd, moet eraf, nu we de flats een netter aanzien geven.'' Het verbieden van de waslijn op het balkon is géén beleid van zijn corporatie. ,,Dat is mensen hun eigendom.'' Maar Pauws collega's handelen anders, zo weet hij sinds gisteren. ,,We gaan binnenkort om de tafel om alles te stroomlijnen.''

En Agnes Oosterboer? Zij laat de was lekker hangen. ,,Ik haal 't nu expres niet meer weg,'' zegt ze.

Volg het AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam