Volledig scherm
Jules Deelder. © ANP

Deelder schrijft poëziegeschenk Rotterdamse Kost

,,De fricandel is al sinds jaar en dag de favoriete doodsoorzaak in Rotterdam en dat woue we graag zo houe omdat het anders kankeren wordt.'' Dat is een van de verzen uit 'Rotterdamse Kost', het poëzieweekgeschenk van de hand van Jules Deelder. De Poëzieweek begint donderdag.

Wie in deze week een gedichtenbundel van minstens 12,50 euro aanschaft, krijgt het werkje van Deelder cadeau.

De organisatie van de Poëzieweek daagt Rotterdammers uit een ode te brengen aan Jules Deelder, auteur van het poëziegeschenk. Niemand minder dan Lee Towers trapt af met een voordracht van het gedicht Rotown magic. Inmiddels is er ook een filmpje van AD-columnist Hugo Borst verschenen.

De mooiste voordracht van Deelder wint 'eeuwige roem' plus een gesigneerd exemplaar van Deelders poëziegeschenk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 24 uur Wilhelminapier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havengebied geworden
    PREMIUM
    video

    24 uur Wilhelmina­pier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havenge­bied geworden

    Met zijn woud aan torens is de Wilhelminapier niet meer weg te denken uit de skyline van Rotterdam. In pakweg twee decennia kreeg de oude havenpier een nieuw leven als als eigentijdse wolkenkrabberwijk. Hoewel nog drie torens ontbreken, nadert het nieuwe stukje stad langzaam zijn voltooiing. Het wordt drukker en drukker op de pier, sterker nog: het bruist. Hoe leuk en levendig is het eigenlijk geworden in dat voormalige desolate havengebied? We verbleven er 24 uur om dat te ervaren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam