Volledig scherm
Er zijn vijftien bekeuringen uitgeschreven voor gevaarlijk rijgedrag. De bestuurders claxonneerden er ook driftig op los. © Shutterstock

Deelnemers trouwstoet moeten bijna 5000 euro dokken wegens gevaarlijk rijgedrag

Meerdere bestuurders van een trouwstoet zijn vanmiddag op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam op de bon geslingerd. Er werden in totaal vijftien bekeuringen uitgeschreven voor asociaal- en gevaarlijk rijgedrag. ‘De trouwstoet is vijftien bekeuringen rijker en bijna 5000 euro armer’, aldus de politie.

Rond 16.00 uur kreeg de politie meldingen over het rijgedrag van de deelnemers van de trouwstoet. De veiligheid van andere deelnemers zou ernstig in gevaar worden gebracht. De helft van de groep had de auto op de stoep geparkeerd. Daarvoor kregen acht bestuurders een bekeuring. Volgens de politie vonden zij dat agenten ‘begrip moesten hebben omdat het een speciale dag was'. 

Rijbaan

Bij het wegrijden van de stoet stonden enkele bestuurders midden op de rijbaan stil. Ook werd er driftig geclaxonneerd. Opnieuw werden er bekeuringen uitgedeeld. 

Een auto, niet herkenbaar als politiewagen, heeft de stoet nog even gevolgd. Eenmaal op het Weena werd nóg een bestuurder van de trouwstoet op de bon geslingerd. Deze bestuurder reed op pieksnelheid 100 kilometer per uur en gooide afval uit het raam. Naast bekeuringen is deze bestuurder ook een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer opgelegd. 

Aanmelden

Trouwstoeten zorgen met regelmaat voor problemen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft daarom besloten dat trouwstoeten vanaf 2020 vooraf gemeld moeten worden. Wie dat niet doet, riskeert een geldboete. De raad discussieerde twee weken geleden met de burgemeester over wat nog meer kan worden gedaan om een herhaling van een incident zoals eind augustus te voorkomen. Toen werd een agent in Rotterdam bewusteloos geslagen door een man uit een trouwstoet. De mishandelaar is nog steeds voortvluchtig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam