Volledig scherm
PREMIUM
Celina Janga loopt mee met de Nacht van de Vluchteling. © Daniella van Bergen

Deelnemers vertellen over Nacht van de Vluchteling: ‘Ik wil mensen helpen’

De Hugo de Grootschool – een van de meest multiculturele middelbare scholen van Rotterdam – doet mee aan de Nacht van de Vluchteling. Meer dan honderd leerlingen en leraren leggen samen in het donker een lange tocht af om geld in te zamelen én om elkaar beter te begrijpen. Drie deelnemers vertellen. 

Youssra Ayrir (16), mavo 3.

Volledig scherm
Rotterdamse Youssra (16) loopt mee met de Nacht van de Vluchteling met een reden. © Daniella van Bergen

,,Ik wist niks van vluchtelingen, ik kende alleen maar de negatieve verhalen van het nieuws. Maar in de aula van school raakten mijn vriendinnen en ik aan de praat met een jongen uit de ISK, de schakelklas waar ook vluchtelingen in zitten. Hij vertelde dat zijn familie het goed had in Syrië voordat ze vluchtte en dat ze een moeilijke reis had gehad. Dat raakte mij. Voor vluchtelingen is alles hier nieuw, ze voelen zich niet meteen thuis en daar moeten wij rekening mee houden.

Voor mijn opa en oma was Nederland ook nieuw, maar zij kwamen als arbeidsmigranten uit Marokko. Zij hadden hier werk, en hadden vooral een keus. Ik wil mensen zoals die jongen uit de ISK helpen en de Nacht van de Vluchteling is de perfecte kans. Ik loop 40 kilometer, meteen veel. Die jongen vindt dat helemaal geweldig. Ik ben hem dankbaar voor wat hij mij geleerd heeft. Door al dat nieuws kreeg ik een negatief beeld en dat is helemaal niet goed. Alleen door positiviteit komen we vooruit.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8016 stemmen