Trouwstoet gaat op de bon.
Volledig scherm
Trouwstoet gaat op de bon. © Politie

Definitief: trouwstoeten in Rotterdam moeten vooraf gemeld worden

De kogel is door de kerk: in Rotterdam moeten trouwstoeten vanaf 2020 vooraf gemeld worden. Wie dat niet doet, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de gemeenteraad. Eerder deze maand liet de burgemeester al weten deze maatregel te overwegen. 

De trouwstoeten mogen niet meer in gesloten formatie rijden. Ze moeten zich aan de verkeersregels houden én er mogen geen wegen meer worden geblokkeerd. Als het aan Aboutaleb ligt, hoeven trouwstoeten niet in de ban. ,,Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn,’’ zei zijn woordvoerster eerder deze maand tegen deze krant. 

Volgens een woordvoerster van Aboutaleb is een melding vooraf slechts één van de maatregelen waaraan kan worden gedacht. De raad discussieerde twee weken geleden met de burgemeester over wat nog meer kan worden gedaan om een herhaling van een incident zoals eind augustus te voorkomen. Toen werd een agent in Rotterdam bewusteloos geslagen door een man uit een trouwstoet. De mishandelaar is nog steeds voortvluchtig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam