Marianne Smitshoek (rechts) en Cynthia Soeters houden zich bezig met Delfshaven 400 jaar. ,,D400 is een herdenking van de Pilgrim Fathers, geen viering van hen.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Smitshoek (rechts) en Cynthia Soeters houden zich bezig met Delfshaven 400 jaar. ,,D400 is een herdenking van de Pilgrim Fathers, geen viering van hen.’’ © Frank de Roo

Delfshaven400 moet blijvertje worden in ‘mooi gebied met mooie mensen’

Het vertrek op 22 juli 1620 van de Pilgrim Fathers uit Delfshaven richting de Verenigde Staten wordt komende zomer aangegrepen om in drieënhalve week historisch Delfshaven op het netvlies van de Rotterdammers te branden. Maar denk nu niet dat alle activiteiten om dit stukje geschiedenis draaien. Dat zou mal en overdreven zijn: de pelgrimvaders waren immers maar één dag in de stad.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  23

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam