Volledig scherm
Vrienden van de omgekomen Mitchel Winters leggen bloemen neer in het Beatrixpark. © Archieffoto Arie Kievit

Demonstratie tegen politiegeweld in Schiedam

Strijd tegen Racisme, een groep die zich naar eigen zeggen richt op het bestrijden van racisme, kondigt op Facebook aan vrijdagavond een protestdemonstratie in Schiedam te gaan lopen. Aanleiding is de dood van de 21-jarige Capellenaar Mitchel Winters. Hij kwam maandagavond door politiekogels om het leven.

De demonstratie is volgens de organisatie een tocht 'tegen politiegeweld en misleiding door de media'. Om 19.00 uur verzamelt de groep zich voor station Schiedam Centrum. Daarna gaat de stoet naar het Beatrixpark, om bloemen te leggen op de plek waar de 21-jarige jongen werd neergeschoten. De groep wil de mars eindigen bij het politiebureau op het Bijdorpplein om 'de wensen kenbaar te maken aan de politie'.  

Het is onduidelijk of de nabestaanden van Mitchel Winters hun goedkeuring aan de tocht hebben gegeven. De gemeente Schiedam is op de hoogte van de stoet, maar zegt nog geen aanvraag van de organisatie te hebben ontvangen. ,,Er is wel goedkeuring van de gemeente voor nodig, het is niet de bedoeling dat dit zonder toestemming gaat gebeuren'', zegt een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8035 stemmen