Volledig scherm
© Ruben L. Oppenheimer

Denk mee over een nieuw stadion voor Feyenoord

Als de plannen voor een nieuw stadion voor Feyenoord doorgaan, hoe moet dat er dan volgens u uitzien? Laat het ons weten in de lezersactie 'Ontwerp uw stadion' die tot 15 oktober zal lopen.

Quote

Een dak of niet? Twee, drie of vier ringen? Het is aan u

Volledig scherm
Feyenoord zou een nieuw stadion moeten krijgen. © Pro Shots

Op vele manieren kunt u ons uw ideeën sturen: met een computeranimatie, een tekening op papier, een maquette met een maximale oppervlakte van maximaal één vierkante meter. Hoe gedetailleerder, hoe beter. Laat ons weten wat absoluut niet mag ontbreken als inderdaad besloten wordt tot een nieuw stadion in Rotterdam-Zuid.

Een jury van vijf personen, met daarin onder meer Feyenoord-speler Dirk Kuyt en stedenbouwkundige Riek Bakker, zal zich over de inzendingen buigen en een winnaar aanwijzen. Deze wint een meet & greet met architect David Gianotten van OMA, het bureau van Rem Koolhaas, een jaarabonnement op het AD en hij of zij is te gast als de eerste paal wordt geslagen. Uiteraard kan een gouden idee dat tijdens deze actie naar boven komt, meegenomen worden in de bouwtekeningen.

Iedereen kan meedoen
Iedereen kan meedoen, van een meelevende Feyenoord-supporter tot een student bouwkunde in Delft. Deelnemers hoeven slechts rekening te houden met de uitgangspunten voor het nieuwe stadion die al eerder naar buiten zijn gebracht: het moet plaats bieden aan 63.000 toeschouwers, het moet behalve voor voetbal ook voor andere activiteiten geschikt zijn en het moet geschikt zijn voor de beoogde locatie, langs de Maas. En verder? Een dak of niet? Twee, drie of vier ringen? Het is aan u. U kunt uw digitale inzending mailen naar nieuwstadion@ad.nl. Fysieke ontwerpen zoals een maquette zijn welkom bij AD, Central Post, Delftseplein 27k, 3013 AA Rotterdam.

Uitslag
Deze lezersactie is een initiatief van deze krant waaraan Feyenoord City, de koepelorganisatie van de gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid, zijn medewerking verleent. Het is de bedoeling dat de uitslag in november wordt bekendgemaakt op een forumavond voor lezers over het nieuwe stadion.

De jury

Volledig scherm
Cherry Almeida is de voorzitter van de jury. © AD

Een vierkoppige jury zal zich buigen over de inzendingen voor deze bijzondere ontwerpwedstrijd. De winnaar scoort behalve eeuwige roem een mooie hoofdprijs: een ontmoeting met architect David Gianotten van bureau OMA, een jaarabonnement op het AD en hij of zij zal 'special guest' zijn bij het slaan van de eerste paal. Uiteraard kan een gouden idee worden meegenomen in het échte ontwerp.

Tot 15 oktober kunnen de suggesties voor een nieuw Feyenoord-stadion worden ingezonden, en daarna gaat het team specialisten aan de slag met de tekeningen, maquettes, aquarellen, zeefdrukken, computeranimaties en allerlei andere creatieve uitspattingen.

De voorzitter van de jury is advocaat Cherry Almeida (36). Ze begon haar carrière in de advocatuur in Dordrecht, verhuisde naar Boonk Van Leeuwen (BVL) en richtte vervolgens haar eigen kantoor Alius law op. Ze wordt bijgestaan door stedenbouwkundige Riek Bakker (71), de drijvende kracht achter de Kop van Zuid, een ander pareltje op de linker-Maasoever. Verder is er plek ingeruimd voor Patrick van der Klooster (45), directeur van het Rotterdamse architectuurcentrum AIR en Feyenoord-aanvaller Dirk Kuyt (36).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam