Depot Boijmans Van Beuningen krijgt inmiddels vorm

VideoDe bouw van Depot Boijmans Van Beuningen loopt goed. In het depot, waar kunstwerken van het museum worden opgeslagen, geconserveerd en gerestaureerd, kunnen bezoekers over een paar jaar rondstruinen en tussen de werken snuffelen. 

Het bolvormige gebouw naar ontwerp van architect MVRDV begint al aardig vorm te krijgen.  In het depot is straks ruimte voor 151.000 kunstobjecten. Sandra Kisters, hoofd collectie en onderzoek van het museum, ziet de inrichting al helemaal voor zich. ,,Er komt een grote glazen wand zodat mensen bij alle ateliers naar binnen kunnen kijken en kunnen zien wat er aan restauratiewerkzaamheden wordt gedaan.”

Vanaf juni wordt gestart met het plaatsen van de 1664 spiegels aan de gevel van het depot en in de zomer wordt het hoogste punt bereikt. In 2020 wordt het gebouw leeg opgeleverd. Na een droogperiode kunnen de ateliers gevuld worden met de kunstwerken en in 2021 kunnen de eerste bezoekers het gloednieuwe depot betreden. 

Volledig scherm
Depot Boijmans Van Beuningen in aanbouw. © Jan de Groen
Volledig scherm
Het Depot van Boijmans van Beuningen is nog in aanbouw. © MVRDV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9135 stemmen