Volledig scherm
Bioscoopketen Pathé krijgt een derde vestiging in Rotterdam. © Robin Utrecht

Derde Pathé bioscoop komt pal naast Ahoy

De nieuwe bioscoop die naast Ahoy is gepland, wordt een Pathé. Daarmee is Rotterdam, na Amsterdam, de tweede stad van het land waar de Franse bioscoopketen een derde vestiging opent. ,,We denken dat daar voldoende markt voor is in Rotterdam’’, zegt een woordvoerster van Pathé.

Pi de Bruijn van de Architekten Cie is gevraagd om ‘een ontwerp van internationale allure’ te maken. De architect ontwierp in Rotterdam eerder de Schielandtoren en de Koopgoot. De bouw van de bioscoop start in 2019, de oplevering is gepland in 2020. Pathé verwacht bij het Zuidplein een miljoen bezoekers per jaar te kunnen trekken. Dat is minder dan Pathé De Kuip, de beste lopende bioscoop van het land die jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers trekt.

Winkelcentrum Zuidplein had graag gezien dat de nieuwe bioscoop op de eerste verdieping van het overdekte winkelcomplex zou komen om zo ‘s avonds voor meer leven te zorgen. Dat gaat nu dus niet gebeuren.

Pathé Zuidplein wil inhaken op de programmering van Ahoy, bijvoorbeeld door tijdens North Sea Jazz is een zaal een livestream van het festival te laten zien.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam