Volledig scherm
Zino Ignasia. © Opsporing Verzocht

Derde verdachte opgepakt voor dodelijke ripdeal Zino

In het onderzoek naar de moord op Zino Ignasia (30) uit Roermond is gistermiddag opnieuw een verdachte aangehouden; een 21-jarige Rotterdammer. Hij is de bewoner van het huis van het wooncomplex aan het Sandelingplein in Rotterdam waar Zino werd doodgeschoten. Er zitten nu drie mannen vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Limburger.

De twee andere verdachten zijn Rotterdammers van 34 en 32 jaar. De oudste werd de avond na de moord al gearresteerd, de andere kon gisteren in Krimpen aan den IJssel op straat worden aangehouden. Het heeft er alle schijn van dat Ignasia met deze twee mannen een afspraak had voor een drugsdeal en dat de 21-jarige verdachte zijn woning voor deze deal beschikbaar heeft gesteld. Niet duidelijk is of deze 21-jarige man bij de dodelijke schietpartij aanwezig was. De politie heeft vanavond bekend gemaakt dat Zino op de dag van zijn overlijden nog contact heeft gehad met iemand die 'Goofy' wordt geoemd. Het rechercheteam is op zoek naar mensen die iemand met die bijnaam kennen.

Medebewoners van het complex waarin onder andere jongeren begeleid wonen, zeggen hun 21-jarige buurman niet te kennen. ,,Wel weet ik dat er veel bezoek over de vloer komt’’, zegt één hen die anoniem wil blijven. ,,En dan heb ik het niet over normale visite. Het zijn vage figuren die komen en gaan en je niet groeten in het trappenhuis.’’

Het heeft er alle schijn van dat Zino is geript. Gezien is dat Zino kort voor hij werd doodgeschoten met een sporttas het wooncomplex in liep en de twee verdachten van 32 en 34 jaar met die tas weer naar buiten kwamen. De tas is nog steeds niet door de politie gevonden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam