Volledig scherm
De 42-jarige Ergin Basakçi uit Hellevoetsluis werd in augustus vorig jaar doodgeschoten op een terras aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam. © AS Media

Derde verdachte opgepakt voor terrasmoord

Een arrestatieteam heeft vanochtend in Diemen een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van de 42-jarige Ergin Başakçi. De Hellevoeter werd in augustus vorig jaar doodgeschoten op een terras op het Noordereiland in Rotterdam.

Volledig scherm
Ergin Başakçi werd 42 jaar. © Politie

Eerder werden al twee Amsterdammers van 25 jaar aangehouden. Die zitten nog vast. De eerste verdachte kwam in beeld nadat een dna-spoor op één van de vluchtauto's was gevonden. 

De man die vanmorgen van zijn bed werd gelicht in Diemen is eveneens 25. Na zijn aanhouding is zijn woning doorzocht. De politie nam verschillende telefoons in beslag. 

De politie gaat er vanuit dat er drie daders betrokken waren bij de schietpartij en denkt m
et deze drie aanhoudingen 'een belangrijke slag' geslagen te hebben. 
De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen met hun advocaat spreken. 

Het is nog steeds onduidelijk wat het motief is voor de moord op Başakçi. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam