Stedenbouwkundige Elizabeth Poot, architect Jouke Post, wijkbewoner en SP'er Wijnand Rijnders en huurder Adrie Braber (vlnr) in de binnentuin van het met sloop bedreigde blok.
Volledig scherm
PREMIUM
Stedenbouwkundige Elizabeth Poot, architect Jouke Post, wijkbewoner en SP'er Wijnand Rijnders en huurder Adrie Braber (vlnr) in de binnentuin van het met sloop bedreigde blok. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Deskundigen protesteren tegen sloop in Kralingen-West: ‘Ik vind dit monumenten’

De woonblokken aan de Gerdesiaweg in Rotterdam moeten behouden blijven, omdat ze van historische waarde zijn. Het gaat om wederopbouwarchitectuur van hoge kwaliteit, zeggen architect Jouke Post en stedenbouwkundige Elizabeth Poot.

  1. ANWB kraakt Sandelingen-West: stopplaats op A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht is slechtste van het land
    PREMIUM

    ANWB kraakt Sandelin­gen-West: stopplaats op A16 bij Hen­drik-Ido-Am­bacht is slechtste van het land

    Rustplaats Sandelingen-West langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht is de slechtste van heel Nederland. Dat concludeert reisorganisatie ANWB na onderzoek langs de meest populaire stopplekken langs de snelweg. Het Ambachtse terrein is ‘slordig, onoverzichtelijk, onhandig en vies’. De stop in Meerkerk langs de A27 scoort ook geen topnotering, al houdt het terras van La Place daar de eer hoog.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam