Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

‘Dessertwinkel Donutella wordt een roze paradijs’

Over the top’ en ‘Instagramwaardig’, zo moet de inrichting van het nieuwe en vooral op zoetigheden gerichte dessertconcept Donutella eruit komen te zien. Komend weekend opent dit restaurant de deuren op de Korte Lijnbaan in het centrum van Rotterdam. ,,Het wordt echt een roze paradijs, een soort sprookje waar je instapt’’, vertelt Esmeray Urek namens Donutella.

De naam is gekozen vanwege ‘de vrouwelijke feeling’, vertelt Urek. De ‘zoete inrichting’ moet vooral dames aanspreken, hoewel iedereen natuurlijk welkom is. 

Fared Emara, een van de eigenaars van Donutella, vertelt dat het restaurant meer wil bieden dan de plekken waar je normaal gesproken terecht kunt voor de zoete trek. ,,Bij ons is alles vers.’’

Het restaurant krijgt ongeveer 45 zitplekken, heeft een uitgebreide menukaart en bediening aan tafel. Als gast kijk je zo in de open keuken. ,,We hechten veel waarde aan details, aan de opmaak van het bord, aan de kwaliteit van de producten. Wij gaan niet voor de goedkoopste ingrediënten’’, vertelt Emara.

Nutella

Op de vraag of het een Nutellawinkel wordt zoals al die tenten die de straten van Amsterdam overspoelen, en zoals de naam doet vermoeden, klinkt een ‘nee’. Er zal wel gewerkt worden met hazelnoten- en chocoladepasta. ,,Misschien komt er een wand met kleine potjes, maar overheersend zal het product niet zijn’’, vertelt Urek. ,,Wij zijn geen uithangbord voor Nutella’’, vult Emara aan.

Naast zoetigheden, kunnen klanten er ook terecht voor hartige gerechten, sapjes, smoothies en koffie. Bijna alles op de kaart is af te halen.

Donutella opent zaterdag aan de Korte Lijnbaan 22. Van 13.00 tot 15.00 uur kan iedereen gratis churros komen eten terwijl dj’s plaatjes draaien. Daarna is het restaurant dagelijks geopend van 10.00 tot 23.00 uur voor ontbijt, lunch en dessert.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

Volledig scherm
Het nieuw te openen Donutella aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8638 stemmen