De scheepswerf Werf Joh. van Duijvendijk is een van de oudste scheepswerven van Nederland. Al in 1650 werden er de eerste schepen gebouwd. En eindelijk zijn er plannen voor. Het projectbureau Coup uit Delft gaat de monumentale loodsen nieuw leven inblazen.
Volledig scherm
PREMIUM
De scheepswerf Werf Joh. van Duijvendijk is een van de oudste scheepswerven van Nederland. Al in 1650 werden er de eerste schepen gebouwd. En eindelijk zijn er plannen voor. Het projectbureau Coup uit Delft gaat de monumentale loodsen nieuw leven inblazen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Deze eeuwenoude scheepswerf krijgt nieuw leven: plan voor woningen en horeca

De voormalige scheepswerf van Van Duijvendijk in Krimpen aan den IJssel wordt nieuw leven ingeblazen. De Delftse projectontwikkelaar Coup en Vakwerk Architecten werken aan kleinschalige woningbouw.

  1. Aad (60) was een oer-Spartaan, maar was vooral geliefd door zijn vriendelijke aard
    PREMIUM
    van wieg tot graf

    Aad (60) was een oer-Spar­taan, maar was vooral geliefd door zijn vriendelij­ke aard

    Als kind keek Aad Andriessen (60) vanuit zijn slaapkamer uit op het Sparta-stadion. ,,Daar wil ik voetballen’’, zei hij dan. Voor de in Spangen geboren en getogen Rotterdammer bestond er geen andere club. Zijn wens zou uitkomen, en zijn belofte zou hij inwilligen. Tot aan zijn dood op 4 december was de oer-Spartaan betrokken bij de club. Deze week in de rubriek Van Wieg tot Graf het verhaal van Aad Andriessen (1960- 2021).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam