Deze filmfanaat liet vandaag een tattoo zetten die nog niemand ter wereld heeft

VIDEOEen voetballer, Tweety of de naam van een geliefde. Je kan het zo gek niet bedenken of mensen nemen er een tatoeage van. Van het 48 Hour Film Project (48HFP), waarbij de deelnemers binnen 48 uur een film moeten maken, nog niemand ter wereld een tatoeage. Tot vandaag. De Amerikaan houdt zo van het wereldwijde filmfestijn dat hij vandaag in Rotterdam het logo ervan op zijn bovenarm liet zetten.

Kirk Nordenstrom heet de man die de wereldwijde primeur heeft. ,,Het is al 15 jaar lang een onderdeel van mijn leven,‘’ zegt de filmfanaat terwijl hij op de ‘operatietafel’ ligt bij Tattoo Bob op Rotterdam-Katendrecht. ,,Spijt zal ik er niet van krijgen dus.’’ Na Nordenstorm lieten nog twee filmliefhebbers het logo - het getal 48 met boven de 8 een klok - op hun lijf vereeuwigen.

Nordenstrom is in Rotterdam vanwege de wereldfinale van het  48 Hour Film Project. Deze wedstrijd waarbij filmteams de uitdaging aangaan om binnen twee dagen een korte film te maken vindt wereldwijd plaats in 130 steden, ieder jaar worden meer dan 4500 films geproduceerd. Morgen wordt de winnaar van het 48HFP tijdens een besloten gala-prijsuitreiking bekendgemaakt op het SS Rotterdam. De hoofdprijs? 5000 euro en een vertoning in de Short Film Corner van het filmfestival van Cannes.

Filmfanaat Kirk Nordenstrom mag zich de eerste wereldburger noemen met een tattoo van het 48 Hour Film Project.
Volledig scherm
Filmfanaat Kirk Nordenstrom mag zich de eerste wereldburger noemen met een tattoo van het 48 Hour Film Project. © Femmie van Dodewaard

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam