‘Kindvriendelijke’ tandarts Hans Kleinjan heeft zijn apparatuur bespoten met graffiti en draagt ook geen witte jas.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Kindvriendelijke’ tandarts Hans Kleinjan heeft zijn apparatuur bespoten met graffiti en draagt ook geen witte jas. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Deze kindvriendelijke tandarts versiert zijn apparatuur met graffiti en zijn prikken voel je nauwelijks

Hij verdooft in stapjes zodat je de prikken nauwelijks voelt. Zijn apparatuur is bespoten met graffiti. De angst voor de tandarts verdwijnt als sneeuw voor de zon in de praktijk van Hans Kleinjan aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Angst voor de rekening hoef je onder de 19 jaar al helemaal niet te hebben. Wat is dan nog de reden dat kinderen de tandarts massaal mijden?

Een zorgwekkend aantal kinderen in Nederland, zo’n 600.000, mijdt massaal de tandarts. Hoofdzakelijk omdat ouders in de veronderstelling zijn dat hun kroost voor een periodieke controle of poetsinstructie niet verzekerd is. Ten onrechte. Tot 19 jaar wordt een bezoek aan de tandarts vergoed, de tandarts zit bij kinderen in het basispakket.

  1. Rotterdamse fotograaf houdt inzamelingsactie voor Erasmus MC met donaties voor portretfoto’s
    video

    Rotterdam­se fotograaf houdt inzame­lings­ac­tie voor Erasmus MC met donaties voor portretfoto’s

    De Rotterdamse fotograaf Joep van Aert heeft het normaal gesproken druk, maar sinds de corona-crisis is ook zijn agenda akelig leeg. Om toch bezig te blijven met fotografie en om te kunnen helpen, begon hij de inzamelingsactie ‘Portrait for Good’. Vanaf 25 euro maken hij en drie andere fotografen een portret voor iedereen die dat wil. Van de opbrengst gaat 70 procent naar de Erasmus MC Foundation, die onder andere bezig is met het ontwikkelen van een vaccin voor het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam