Volledig scherm
Sergeant-majoor Buddy (midden) met collega’s bij zijn diploma-uitreiking bij defensie © privéfoto

Deze man wil ervoor zorgen dat níemand alleen naar diploma-uitreiking hoeft

Je diploma-uitreiking zou een mooi moment in je leven moeten zijn. Toch zijn er jongeren die zich op dat moment juist erg alleen voelen, omdat er niemand is om voor ze te juichen. De Rotterdamse sergeant-majoor Buddy weet wat het is als er geen familie voor je is en plaatste op Linkedin een oproep: ‘Nodig mij uit voor je diploma-uitreiking’. 

,,Ik kom zelf uit Spangen, dat was niet echt een leuke buurt”, vertelt Buddy. ,,Uiteindelijk ben ik van huis weggelopen, maar heb ik toch mijn diploma gehaald.” Hij wist ondanks zijn moeilijke jeugd succesvol het Grafisch Lyceum bij Hofplein af te ronden, maar bij de diploma-uitreiking was er geen familie om hem te feliciteren. ,,Ik zal dat nooit vergeten, stond ik daar in mijn eentje.”

Quote

Ik kom uit een minder briljante buurt

Buddy

Buddy ging na school het leger in en bij defensie was zijn ervaring direct heel anders. Daar leerde hij hoe het is als er altijd vrienden voor je klaar staan. ,,Ik heb nu altijd mensen om mij heen.” Met zijn oproep hoopt hij iemand net een extra steuntje te kunnen geven en anderen zijn eenzame ervaring te kunnen besparen.

,,Ik kom uit een minder briljante buurt”, zo omschrijft Buddy zijn achtergrond. Dan kun je verschillende kanten opgaan, maar het is volgens hem geen excuus om voor het slechte pad te kiezen. ,,Iedereen kan het redden.”

Iemand die er wel voor je is, kan net het zetje de goede richting op zijn. Met zijn oproep wil de militair laten zien dat hij diegene voor iemand wil zijn, als hij nodig is.

Alleen maar positieve reacties

Op dit moment is er nog niemand voor wie Buddy in actie hoeft te komen, maar voor volgend jaar heeft hij wel al een aanmelding. Bovendien zal een aanmelding voor de komende diploma-uitreikingen ook nog wel komen, zo verwacht hij. ,,En er zijn veel meer mensen die dit aanbod doen, dat weet ik honderd procent zeker.”

Ondertussen stromen de positieve reacties op social media binnen. ,,Wat goed, er hoort altijd iemand bij je uitreiking te zijn”, reageert iemand. Ook bieden mensen zich aan om mee te helpen. ,,Mocht je meer aanmeldingen hebben dan je kunt bijwonen, doe ik graag mee!”

Quote

Er hoort altijd iemand bij je uitreiking te zijn

reactie op social media

Buddy is verrast door de positieve reacties. Wanneer je iets op internet plaatst, is dat niet altijd het geval, zo realiseert hij zich. Met zijn oproep wil hij ook laten zien dat ‘wij als militairen ook bijdragen aan de maatschappij’, zo geeft hij aan. Uit de vele reacties blijkt ook dat Buddy zeker niet alleen was in zijn ervaring met een eenzame diploma-uitreiking. Inmiddels delen anderen ook hun ervaring en komen er nog steeds aanbiedingen binnen om mee te helpen jongeren niet alleen naar zo’n moment te laten gaan. Zoals een van de reagerende personen het omschrijft: ,,Er zijn al te veel mensen die zonder supportgroup in het leven staan.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6497 stemmen