Camiel Crain (links) en Luuk van Wijmen bieden flexibele werkplekken voor zelfstandige kappers en andere beauty-professionals. Ze runnen al maanden een goedlopende testplek aan de Schiekade. In februari openen ze hun nieuwe, grotere locatie in het centrum van Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Camiel Crain (links) en Luuk van Wijmen bieden flexibele werkplekken voor zelfstandige kappers en andere beauty-professionals. Ze runnen al maanden een goedlopende testplek aan de Schiekade. In februari openen ze hun nieuwe, grotere locatie in het centrum van Rotterdam. © Frank de Roo

Deze mannen creëren flexplekken voor kappers en schoonheidsspecialisten

De kantoorgebouwen waar kleine zelfstandigen een bescheiden werk- of vergaderruimte kunnen huren als hen dat uitkomt, kennen we inmiddels. Flexkantoorketens als HNK, Spaces en Tribes doen bij veel mensen een belletje rinkelen. In Rotterdam is daar The Gallery Salon Studios bijgekomen, speciaal voor kappers en andere specialisten op schoonheidsgebied. 

De initiatiefnemers zijn de Rotterdammer Camiel Crain (36) en de 34-jarige Luuk van Wijmen uit Breda. De mannen hebben een achtergrond bij respectievelijk Procter & Gamble en Unilever, maar zijn nu voor zichzelf begonnen. Beroepsmatig spraken ze geregeld met kappers en al snel begrepen ze dat ‘de wens van iedere kapper is om een eigen salon te beginnen’. 

 1. De verzorger met visjes! Blijdorp-pinguïns gaan uit hun dak
  video

  De verzorger met visjes! Blijdorp-pin­guïns gaan uit hun dak

  Publiek hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp al weken niet meer gezien, dus dan is het een dagelijkse fuif als de verzorger met lekkere visjes bij de kolonie binnenstapt. Om de feestvreugde nog verder te vergroten, duikt een deel van deze Oceaniumbewoners met veel enthousiasme het privézwembad in. Een paar waaghalzen nemen de gelegenheid te baat om te laten zien hoe je een beetje sportief úit het water komt, namelijk met een ludiek sprongetje. Eén durfal is zelfs niet te beroerd even breeduit te poseren.
 2. LIVE | Coronahoester voor drie rechters vanwege het maatschappelijk belang van de zaak

  LIVE | Coronahoes­ter voor drie rechters vanwege het maatschap­pe­lijk belang van de zaak

  Rotterdammer Matthieu de G. (40) die wordt verdacht van het spugen naar agenten terwijl hij zou hebben gezegd dat hij corona heeft, zit vandaag opnieuw in het spreekwoordelijke verdachtenbankje. De man moest zich vorige week voor de politierechter verantwoorden, maar dat werd afgeblazen. De rechter vindt dat in deze bijzondere tijd extra goed moet worden gekeken naar alle aspecten van de zaak. Daarom wordt de zaak nu behandeld door de meervoudige kamer, waarin drie rechters zitting hebben. Verslaggever Sander Sonnemans tweet live over de zaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam