In Nesselande worden boorbuizen via een stalen kolom steeds dieper de grond in gedraaid. De continue aanvoer van water zorgt voor voldoende druk zodat het boorgat niet instort.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nesselande worden boorbuizen via een stalen kolom steeds dieper de grond in gedraaid. De continue aanvoer van water zorgt voor voldoende druk zodat het boorgat niet instort. © Frank de Roo

Deze ‘ondergrondse thermoskan’ gaat Nesselande voorzien van duurzame winterwarmte

Rotterdam wordt deels verwarmd met restwarmte uit de haven, maar in de zomer hebben we niet alles nodig. Dus wil Eneco die warmte duurzaam opslaan - in de grond. Nesselande is de aangewezen plek voor deze eerste ‘thermoskan vol water’ van de Maasstad.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam