Volledig scherm
Rotterdammer Arjan Groenendijk krijgt een LEGO-douche na het behalen van de titel Master Model Builder. © Ronald Speijer

Deze Rotterdammer wint droombaan als allereerste LEGO Master Model Builder van Nederland

De Rotterdamse Arjan Groenendijk is vandaag verkozen tot de allereerste Master Model Builder van Nederland. Wereldwijd zijn er slechts 26 anderen die deze titel dragen. De winst betekent dat Groenendijk in mei mag gaan werken in het LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen. Hier gaat hij onder meer kinderen inspireren de mooiste LEGO-bouwwerken te maken.

Het was geen gelopen race voor de Rotterdammer. In drie rondes moesten de twintig kandidaten onder meer een boot en een Haagse ooievaar van LEGO namaken. Uiteindelijk ging Groenendijk er met de felbegeerde winst vandoor.

Volgens het juryrapport bewees Groenendijk dat hij anderen kan enthousiasmeren en tegelijkertijd grandioze creaties kan maken. In het Discovery Centre gaat hij workshops geven aan zowel kinderen als bedrijven, schetst hij LEGO-modellen en ondersteunt hij de technisch manager.

Volledig scherm
De Rotterdammer mag straks onder meer workshops gaan geven in het LEGO Discovery Centre. © Ronald Speijer

Het nog te openen Discovery Centre is een binnenattractie, die geheel in het teken zal staan van het bekende LEGO-steentje. De attractie is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 10 jaar en biedt interactief vermaak voor deze jeugd. Zo zijn er meerdere speelzones, een LEGO bouw- en testgebied, een LEGO-attractierit en een 4D-bioscoop. Ook kunnen er dus workshops van Groenendijk worden gevolgd. De vestiging is de 27e wereldwijd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam