Volledig scherm
Foto ter illustratie. © dreamstime

Deze Rotterdamse bloemenbezorger is genomineerd voor de slechtste slogan van Nederland

‘Op één na de beste.’ Voor het Rotterdams bloementransportbedrijf Lobatrans is de slogan een pakkend zinnetje, maar de juryleden van de slechtste slogan van Nederland zijn het hier niet mee eens. De vereniging heeft Lobatrans en negen andere bedrijven genomineerd voor de titel slechtste slogan van 2019. Vanaf vandaag kan er gestemd worden.

,,Ik weet niet of ik trots moet zijn of juist teleurgesteld’’, vertelt Anita van Loon, directeur van Lobatrans. Het bedrijf heeft de slagzin de afgelopen acht jaar met trots gedragen. Een nominatie hadden ze niet zien aankomen. ,,Het is natuurlijk ook de bedoeling dat een slogan creatief en pakkend is. Het is dus ook een soort teken van originaliteit.’’

De kreet is bedacht door haar schoonvader, zegt Van Loon. Er is volgens Lobatrans altijd wel iemand die zegt beter te zijn, verklaart zij. 

Stemmen

De slogan mag dan wel in de top-10 staat, maar dat betekent niet dat het zinnetje ook écht zo slecht is. Volgens Tefke van Dijk, oprichter van de slechtste slogans, verschillen de meningen van de stemmers enorm. ,,Wat ik verschrikkelijk vind, vinden andere juist weer heel grappig. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om te stemmen.’’

De winnaar krijgt een Delfts blauwe tegel. Er kan tot aan aanstaande zondag gestemd worden op de slechtste slagzin. Lobatrans heeft, onder meer, concurrentie van ‘Geen geëikel recycle’, ‘Je rijbewijs hale, doe je bij die kale’, ‘Uit onze handen uw tanden’ en ‘Keuzestress? Wij helpen je graag met een worst kaas scenario’.

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam