Deze Rotterdamse fotograaf maakte 500 kiekjes van zijn favoriete boom

VideoTijdens een ochtendwandeling in 2015 viel het fotograaf Roderik van Nispen ineens op: hoe mooi het licht viel tussen de springerige takken van een eenzame esdoorn in het Kralingse Bos. Vijf jaar later en vijfhonderd foto’s verder komt Van Nispen er nog steeds bijna elke dag langs. Met hondje Don én zijn camera.

Volledig scherm
De favoriete boom van Roderik van Nispen in het gouden morgenlicht. Hondje Don doet zijn behoefte tegen de boom. © Roderik van Nispen

Van Nispen begon vijf jaar geleden met het fotograferen van de boom. Om het vijfhonderdste plaatje te vieren, heeft de Rotterdamse fotograaf een timelapse gemaakt door alle beelden in een video achter elkaar te monteren. Op de vijfhonderd foto’s die Van Nispen inmiddels van de esdoorn gemaakt heeft, is te zien hoe het landschap met de seizoenen verandert. Van gouden herfstbladeren tot aan zomers groen. 

Het is een beetje een eenzame boom. Hij staat niet veilig tussen de andere bomen in het Kralingse Bos. Hij neemt voor lief wie of wat er toevallig voorbijkomt of in beeld staat. Meestal staat hij parmantig op een open vlakte, soms met hond Don in beeld, soms met de hekken van het CHIO eromheen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam