Tien schaaktafels staan klaar om straks overal in Capelle neergezet te worden. Wethouder Marc Wilson (rechts) en schaakliefhebber Björn Hartog van de Capelse Schaakvereniging hopen dat er straks in de stad volop wordt geschaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tien schaaktafels staan klaar om straks overal in Capelle neergezet te worden. Wethouder Marc Wilson (rechts) en schaakliefhebber Björn Hartog van de Capelse Schaakvereniging hopen dat er straks in de stad volop wordt geschaakt. © Frank de Roo

Deze schaaktafels staan straks door heel Capelle: ‘Misschien wel de gemeente met de meeste buitentafels’

Zet buiten een schaaktafel neer en laat de toeschouwers maar komen. Door de populaire Netflix-serie The Queen’s Gambit is schaken hot. Met tien schaaktafels door heel de stad hoopt Capelle aan den IJssel iedereen aan de denksport te krijgen.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - Vitesse

  7 mei
 2. Rotterdam opgeschrikt door drie explosies in één nacht
  Play

  Rotterdam opge­schrikt door drie explosies in één nacht

Rotterdam