Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Deze scholieren maken zich hard voor een rookvrije omgeving

Leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam treden woensdag samen met professionele acteurs op tijdens een actie voor een rookvrije omgeving. De performances gaan over groepsdruk en het maken van eigen keuzes. 

In de ochtend zijn de korte optredens in de hal van het Sophia Kinderziekenhuis en tijdens de lunchpauze op het plein voor het Erasmiaans. De performances maken deel uit van de campagne ‘Geef ook het goede voorbeeld’, die als doel heeft om mensen niet in de buurt van kinderen te laten roken. 

Er is ook een website: geefookhetgoedevoorbeeld.nl, daarop staat onder meer een filmpje waarin kinderen hun ouders tijdens herkenbare situaties imiteren. De boodschap is dat kinderen hun vader en moeder in alles nadoen, inclusief het opsteken van een peuk. Vandaar het verzoek vanuit de campagne om niet te roken in het bijzijn van kinderen. 

Workshops

‘s Middags lopen alle tweedejaars van het Erasmiaans Gymnasium workshops af die hen inzicht moeten geven ‘in het spanningsveld tussen je durven onderscheiden en anderen volgen’. 

Het gebied rond het Erasmiaans, de Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC is sinds september vorig jaar een rookvrije zone. Het is geen officiële verbodsplek, maar bezoekers van de zone wordt gevraagd mee te werken aan het sigarettenvrij houden van het gebied. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam