Directeur Jos de Leeuw van de Valentijnschool geeft een van zijn leerkrachten een doosje met zelftests. Zo'n tachtig procent van het personeel doet mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jos de Leeuw van de Valentijnschool geeft een van zijn leerkrachten een doosje met zelftests. Zo'n tachtig procent van het personeel doet mee. © Frank de Roo

Deze school heeft zelftests ingeslagen: 'Dit is fijn voor collega's én de ouders’

Jos de Leeuw doet het even voor. De directeur van de Valentijnschool in Delfshaven draait een klein buisje open en een plastic stokje van enkele centimeters komt tevoorschijn. Heel moeilijk kan het niet zijn, de zelftests die hij in witte doosjes van 25 stuks voor zijn leerkrachten op zijn kamer heeft staan. ,,Maar heb je klachten, dan ga je naar de GGD.”  

 1. Simran (17) is nog zeker zeven jaar aan het studeren, maar dat vindt zij geen probleem: ‘Leren is leuk!’
  PREMIUM
  IK ZEG JE

  Simran (17) is nog zeker zeven jaar aan het studeren, maar dat vindt zij geen probleem: ‘Leren is leuk!’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. De uit Spijkenisse afkomstige Simran Sewbalaksing staat aan het begin van een forse schoolcarrière. „Ik wil internationaal advocaat worden, dus ben nog wel even bezig. Gelukkig vind ik leren leuk.”
  Spijkenisse

In samenwerking met indebuurt Rotterdam