Volledig scherm
Bij de doorzoeking is beslag gelegd op drie woningen, twee auto’s, bankrekeningen, debitcards, contant geld en diverse luxe tassen, zonnebrillen en horloges. © AFP

Deze vrouw had geen inkomsten, maar wel drie woningen, twee auto’s en dure horloges. Nu heeft ze de FIOD op haar dak

De FIOD heeft gisteren een woning in Schiedam doorzocht in het kader van een onderzoek naar witwassen, gericht op een 36-jarige vrouw. Zij had op papier nauwelijks tot geen legale inkomsten, maar kon de afgelopen jaren wel vijf panden kopen om deze vervolgens voor veel geld te laten verbouwen en opknappen, aldus een woordvoerder dinsdag.

Bij de doorzoeking is beslag gelegd op drie woningen, twee auto’s, bankrekeningen, debitcards, contant geld en diverse luxe tassen, zonnebrillen en horloges. Ook is digitale en fysieke administratie in beslag genomen.

De panden van de vrouw werden grotendeels via contante betalingen of money transfers verhuurd, zegt de FIOD. In een van de panden is vorig jaar een hennepplantage aangetroffen.

Het vermoeden is dat de vrouw de panden met criminele inkomsten heeft verworven. Met het aankopen van het onroerend goed en de latere verhuur zou zij die inkomsten hebben witgewassen. De Schiedamse is vooralsnog niet aangehouden, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6335 stemmen