Volledig scherm
Een onafhankelijke jury bezocht in oktober vorig jaar Accent Capelle om te kijken of deze school het predicaat excellent waardig is. Dat bleek het geval. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Deze zeven scholen in de regio ontvangen het predicaat ‘excellent’ van de inspectie

Zeven scholen in de regio Rotterdam hebben zojuist te horen gekregen dat ze een excellente school zijn. Zij mogen dit predicaat, dat is toegekend door de inspecteur-generaal van het Onderwijs, drie jaar voeren.

Bij het Accent Praktijkonderwijs is het feest groot. Liefst drie vestigingen - in Rotterdam-Delfshaven, Hoogvliet én Capelle - zijn de pluim nu aan het vieren. Overigens waren zij de drie jaar hiervoor ook al excellent. Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs voor jongeren voor wie het vmbo te hoog gegrepen is.

(Tekst loopt door onder de plattegrond)

Op het Melanchthon Kralingen zijn alle niveaus van het vmbo die ze aan het Vredenoordplein geven (basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg ), bekroond. Dit is dik tien jaar nadat deze school door de Inspectie van het Onderwijs was beoordeeld als ‘zeer zwak’. 

Basisscholen

Ook drie basisscholen in de regio zijn excellent. Het gaat om De Driemaster in Hoek van Holland en de Nicolaasschool (Bospolder-Tussendijken) en Het Spectrum (Nesselande) in Rotterdam.

Het predicaat ‘excellente school’ is een erkenning voor scholen die kwalitatief goed onderwijs geven en zich daarnaast onderscheiden met een specifiek profiel. In totaal zijn vandaag 62 scholen/schoolsoorten in Nederland excellent geworden. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam