We vroegen gedichten voor de jarige Jules Deelder en we krégen gedichten voor deze bekende Rotterdammer die volgende week zaterdag 75 wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
We vroegen gedichten voor de jarige Jules Deelder en we krégen gedichten voor deze bekende Rotterdammer die volgende week zaterdag 75 wordt. © Sanne Donders

Dichten voor bijna 75-jarige Jules: deze tien poëtische werken van jullie haalden de eindronde

We vroegen gedichten voor de jarige Jules Deelder en we krégen gedichten voor deze bekende Rotterdammer die volgende week zondag 75 wordt. Ruim tachtig stuks, variërend van korte doch krachtige rijmpjes tot complete poëtische loftuitingen. Tijd voor de jury om zijn onverbiddelijke keuze te maken!

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier
  Play

  Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier

 2. Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)
  Play

  Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)

Rotterdam