Volledig scherm
Tinkebell beplakte meer dan duizend slakken met kraaltjes. © Villa Zebra

Dierenbescherming woest over 1000 beplakte 'kunstslakken'

De Dierenbescherming Rijnmond is woedend op kunstenares Tinkebell. Voor het Rotterdamse kindermuseum Villa Zebra beplakte de Nederlandse kunstenares ruim duizend levende slakken met gekleurde kraaltjes.

 
Door van de slakkenhuizen kunstwerkjes te maken, worden de slakken bijzonder en krijgen ze wellicht een persoonlijkheid.

'Belachelijk dat levende dieren worden gebruikt voor het vermaak van museumpubliek, kinderen nog wel,' zegt Rinus Hitzert, directeur van de Dierenbescherming Rijnmond tegen het AD. Hij gaat melding doen bij de Dierenpolitie.

Voor de tentoonstelling met dierenthema Ah, wat lief van kinderexpositieruimte Villa Zebra, die donderdag opent, beplakte zij de huisjes van ruim 1000 levende slakken met kleurige steentjes en kraaltjes. Jolanda Bouman van Villa Zebra: 'Met de expositie willen we tonen dat veel dieren vertederde reacties oproepen, maar dat er ook beestjes zijn waarvoor mensen griezelen. Door van de slakkenhuizen kunstwerkjes te maken, worden de slakken bijzonder en krijgen ze wellicht een persoonlijkheid.'

Tinkebell, een pseudoniem van Katinka Simonse, gebruikt regelmatig dieren in haar kunstwerken. In 2004 maakte ze van haar eigen kat een handtas. In 2008 liet ze 95 hamsters non-stop rondrennen in hamsterballen. In hetzelfde jaar exposeerde ze op Art Rotterdam met een 'Hondkat'. (Zie filmpje hieronder)

In samenwerking met indebuurt Rotterdam