Volledig scherm
De temperaturen stijgen snel als een auto in de zon staat. © Dierenpolitie

Dierenpolitie waarschuwt nog eens: laat je hond niet in de auto achter

UpdateHet kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat dieren met deze temperaturen niet achter in de auto. Hans Manse van de dierenpolitie Rotterdam doet opnieuw deze oproep. Aan het einde van de middag is er wéér een hond in een auto gevonden. De wagen stond in de volle zon in Rotterdam-Kralingen. 

Ieder jaar wordt er campagne gevoerd om dit soort incidenten te voorkomen, maar zo nu en dan wordt er tóch een oververhit dier in een auto aangetroffen. De dierenpolitie heeft de bestuurster van de auto aangesproken en er is een proces-verbaal opgemaakt. Bovendien werd het baasje van de hond ter plaatse verhoord.

 ,,Ervaren doet vaak meer. Wil je ervaren wat het met je doet in een warme auto...zet hem in de zon en ga er een halfuurtje inzitten!’’, schrijft Manse op berichtensite Twitter. Nu het kwik in Rotterdam tot 27 graden is opgelopen, is het na een halfuurtje zeker 45 graden in de auto. Zes dagen geleden nog, op zondag 20 mei, kreeg Manse diverse meldingen binnen over honden die in een warme auto zaten opgesloten.

Dat is niet alleen zielig voor de dieren, het is ook strafbaar om een beest in de auto achter te laten. Een dier de nodige zorg onthouden geldt als een misdrijf. De dierenpolitie zal stevig optreden als er een dier in een warme auto wordt gesignaleerd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam