Volledig scherm
Zo snel lopen de temperaturen op in een auto. © Dierenpolitie

Dierenpolitie waarschuwt: ‘We gaan handhaven op achtergelaten honden in auto’s’

Met warme temperaturen in het vooruitzicht, geeft de dierenpolitie alvast een waarschuwing op berichtensite Twitter. Er zal worden gehandhaafd op achtergelaten honden in auto’s. De temperaturen kunnen dit weekeinde oplopen tot 24 graden. In een afgesloten wagen is het na tien minuten al 34 graden. 

De politie waarschuwt hondenbezitters al jarenlang voor de oplopende temperaturen. Na een half uur is het in een auto, met een buitentemperatuur van 24 graden, ongeveer 43 graden. Een hond achterlaten, is strafbaar gesteld en geldt dus als een misdrijf. De viervoeters raken hun warmte moeilijk kwijt. In het ergste geval sterft een hond door oververhitting. 

Overigens werpen de waarschuwingen niet altijd hun vruchten af. Vorige zomer werden tientallen honden uit auto’s gehaald. Soms leidde dat tot woedende reacties van baasjes, omdat bijvoorbeeld de achterruit van een auto werd ingeslagen

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8116 stemmen