Vanaf vandaag is alle horeca in Diergaarde Blijdorp dicht. Er is zelfs geen koffiekarretje buiten. De dierentuin baalt, maar moet zich aan de regels houden.
Volledig scherm
Vanaf vandaag is alle horeca in Diergaarde Blijdorp dicht. Er is zelfs geen koffiekarretje buiten. De dierentuin baalt, maar moet zich aan de regels houden. © Frank de Roo

Diergaarde Blijdorp baalt: zelfs koffie to-go mag niet meer

Diergaarde Blijdorp baalt stevig. Alle horecaplekken in de dierentuin moeten vanaf vandaag dicht, inclusief de afhaalkiosk buiten voor bijvoorbeeld koffie. De dierentuin snapt dat niet, want tal van horecazaken hebben nu ook een afhaalpunt. De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond heeft de koffiekarren echter verboden. ,,De logica ontbreekt.’’

 1. Stylist begint digitale teststraat voor kerstkleding: ‘Een leuke outfit hoeft niet extreem duur te zijn’
  PREMIUM

  Stylist begint digitale teststraat voor kerstkle­ding: ‘Een leuke outfit hoeft niet extreem duur te zijn’

  Een coronateststraat is inmiddels een bekend fenomeen, maar een kerstkledingstraat klinkt bij veel mensen toch een stuk onbekender in de oren. Stylist Merel van 't Wout uit Rotterdam opent volgende maand zo'n digitale teststraat, waar ze mannen en vrouwen persoonlijk kledingadvies geeft. ,,Mensen hoeven echt geen nieuwe garderobe aan te schaffen om er leuk uit te zien aan de kersttafel.”
 2. Schoolmeubels uit De Luizenmoeder via Strijen naar Malawi
  PREMIUM

  Schoolmeu­bels uit De Luizenmoe­der via Strijen naar Malawi

  Schoolkinderen in Malawi krijgen binnenkort les in een klaslokaal met meubels uit de televisieserie en nog niet uitgebrachte film De Luizenmoeder. De tafels en stoelen, die als decorstukken fungeerden in het lokaal van juf Ank, staan momenteel opgeslagen in een loods in Strijen, nadat zij gedoneerd zijn aan de Stichting Malawi. Een stichting waarvoor de eigenaar van de loods - Maasdammer Wil Winkelman - zich al jaren inzet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Opluchting in zorgcentrum: kat Moppie is niet dood
  Play

  Opluchting in zorgcen­trum: kat Moppie is niet dood

 2. Samenvatting | PSV - Sparta Rotterdam
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | PSV - Sparta Rotterdam

  29 november

Rotterdam