Volledig scherm
De Mercedes waar de motorkap van is gestolen. © Politie Feyenoord

Dieven nemen alleen de motorkap mee van luxe Mercedes

Agenten keken gistermorgen gek op toen zij een dure Mercedes zagen zonder motorkap. Bij navraag bij de eigenaar bleek de motorkap gestolen. Volgens  Wouter Verkerk, directeur voor Verzekeringsbureau bestrijding Voertuigcriminaliteit, zijn de dieven hoogstwaarschijnlijk gestoord tijdens de diefstal.

,,Een bijzondere en opvallende diefstal’’, zo schrijft de politie op Facebook. Tijdens een surveillance op de Prins Hendrikkade op het Noordereiland van Rotterdam zagen zij de wagen staan, waarna zij bij de eigenaar aanbelden. Hij vertelde de agenten dat de motorkap is gestolen.

,,Te gek voor woorden, hoe komen ze op het idee’’, reageert een van de volgers op het bericht. Een ander denkt dat de motorkap op bestelling is gestolen.

Volgens Wouter Verkerk, directeur voor Verzekeringsbureau bestrijding Voertuigcriminaliteit, is het inderdaad opvallend, maar komt het vaker voor dat dieven zich specifiek richten op bepaalde onderdelen. ,,Maar de kans is ook groot dat ze gestoord zijn op het moment dat ze van plan waren om meer te stelen van deze Mercedes.’’

De politie bevestigt dat het vaker voorkomt dat onderdelen  van auto's op bestelling worden gestolen. Er is een onderzoek ingesteld en de politie zoekt getuigen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam