Volledig scherm
De mannen verlieten de supermarkt met 45 kreeften. © Shutterstock

Dieven stelen peperduur kerstmaal uit supermarkt: 45 diepvrieskreeften en 15 pakken garnalen

Twee mannen van 31 en 33 jaar probeerden vanmiddag in een supermarkt in Capelle Oostgaarde een bijzonder riante kerstmaaltijd bij elkaar te stelen. Ze verlieten de winkel met maar liefst 45 diepvrieskreeften en 15 verpakkingen diepvriesgarnalen. De politie kon het duo korte tijd later aanhouden. 

Volgens agent Jordy van de politie Rotterdam-Oost hadden de mannen de kreeften en garnalen in tassen gestopt en liepen zij langs de kassa zonder te betalen. ,,Een klant zag dit en belde 112.’’ 

De melder volgde de winkeldieven die per auto vertrokken en gaf de politie constant de locatie door. Uiteindelijk wist de politie de twee verdachten op de Abram van Rijckevorselweg staande te houden. 

Het was een behoorlijke ‘buit’, volgens Jordy. ,,Een enkele kreeft weegt al 1 kilo.’’ De waarde van de kreeften en diepvriesgarnalen loopt in de honderden euro’s. De politie vond in de auto nog negentien verpakkingen met Calvin Klein boxers, twee truien van Fila en een scheerapparaat. De politie vermoedt dat dit eveneens gestolen goederen zijn. 

Het is nog onduidelijk wat de mannen met ‘het kerstmaal’ van plan waren. Zij worden op het bureau verhoord. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam