Volledig scherm
Suzanne Knegt en chef-kok Ad Janssen bij de kick-off van de plannen voor de RotterTram. © Frank de Roo

Dinerend van A naar B in de RotterTram

Terwijl eten in reguliere RET-trams niet is toegestaan, verwelkomt de RotterTram juist wel hongerige gasten. Na een succesvolle crowdfunding-actie gaat de tram vanaf 28 juni rijden.

De oude tram stamt uit 1969 en wordt omgebouwd tot een heus rijdend restaurant. Het voertuig wordt voorzien van de benodigde keukenapparatuur, toiletten en 44 zitplaatsen. Eind volgende maand zou het voertuig gereed moeten zijn om de eerste gasten te ontvangen. Die worden onder het genot van een viergangendiner rondgeleid langs Rotterdams mooiste plekjes. 

Met behulp van 237 investeerders heeft initiatiefneemster Suzanne Knegt het voor elkaar gekregen haar droom te realiseren. ,,Met de RotterTram wil ik zoveel mogelijk mensen op een leuke en unieke manier Rotterdam laten zien," schrijft ze op de website van RotterTram. ,,Ik ben trots op deze stad, de historie en het openbaar vervoer. Met de RotterTram kan ik deze trots delen en bieden we zoveel mogelijk gasten de kans om een unieke ervaring te delen met de mensen om wie zij geven." 

Gerenommeerd chef-kok Ad Janssen zal de gasten voorzien van een culinair viergangendiner. Daarbij is een drankarrangement te boeken dat bestaat uit wijn of non-alcoholische dranken. 

Liefhebbers kunnen al reserveren. De opstapplaats is op het Willemsplein en vanaf daar zal de tram gedurende 2,5 uur langs verschillende Rotterdamse bezienswaardigheden rijden. De route loopt onder andere langs het Centraal Station, de Markthal, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug en de Kuip. Onderweg zullen er ook feitjes verteld worden over de stad en bezienswaardigheden.

Knegt: ,,Wat mij betreft heeft Rotterdam de mooiste skyline, echter is deze pas echt compleet als de RotterTram over de Erasmusbrug rijdt."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam