Volledig scherm
De Kralingers gingen op bezoek bij Jong PSV in extremis onderuit: 2-1. Dat was het gevolg van een vroege rode kaart voor doelman Alessandro Damen. © BSR Agency

Directe promotie uit zicht voor Excelsior na nederlaag bij Jong PSV

Excelsior is in de promotiestrijd weer verder achterop geraakt. De Kralingers gingen op bezoek bij Jong PSV in extremis onderuit: 2-1. Dat was het gevolg van een vroege rode kaart voor doelman Alessandro Damen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Excelsior in grote problemen. De rappe Jong PSV-talent Richy Ledezma was aan de Rotterdamse defensie ontsnapt en werd neergehaald door doelman Alessandro Damen. Scheidsrechter Martin Peréz gaf een directe rode kaart aan de goalie en Excelsior moest vervolgens met tien man verder. Op dat moment was er amper twintig minuten gevoetbald.

De Kralingers – met Maarten de Fockert vervolgens in het doel – kwamen met z’n tienen wel op voorsprong. Vlak voor rust kopte aanvoerder Sander Fischer een voorzet van Luigi Bruins knap achter PSV-keeper Youri Roulaux: 0-1. Rai Vloet had even daarvoor al een enorme kans om zeep geholpen.

Kuitblessure

In Eindhoven was er bij Excelsior direct plek voor Wouter Burger. De Feyenoord-huurling verving Kyle Ebecilio, die door een kuitblessure niet bij de selectie zat. Ook nieuwkomer Abdallah Aberkane, de verdediger die deze winter overkwam van Sparta, mocht zich vanaf de start laten zien bij Excelsior.

Frappant detail: Burger, die zijn ploeg volgens de trainer de komende maanden bij de hand moet nemen, maakte de wedstrijd niet af door kramp. Hij was amper een minuut vervangen toen Excelsior moest buigen voor de snelle Noni Madueke. De Engelsman legde opnieuw het zwakke Rotterdamse centrum bloot en rondde koelbloedig af: 1-1. Elías Már Ómarsson kreeg in de slotfase nog dé kans om de zege te stelen, maar hij had te veel tijd nodig.

Die zege werd uiteindelijke geclaimd door de thuisploeg. In de blessuretijd dompelde Cyriel Ngonge de Kralingers in rouw. Door de nederlaag worden de problemen voor Excelsior alsmaar groter. De ploeg van Moniz staat inmiddels tien punten achter op de directe promotieplek, momenteel in bezit van De Graafschap. Een directe terugkeer naar de eredivisie lijkt daardoor momenteel een utopie. 

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam