Directeur Erik Zevenbergen stelt dat het afmaken van dieren zelfs 'in de meest pessimistische scenario’s niet aan de orde is’.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Erik Zevenbergen stelt dat het afmaken van dieren zelfs 'in de meest pessimistische scenario’s niet aan de orde is’. © Rob Doolaard

Directeur Zevenbergen: ‘Als Blijdorp failliet gaat, plaatsen we dieren in andere dierentuinen’

Discussies over euthanasie van dieren, volop bemoeienis met de reorganisatie en de politieke wens om Diergaarde Blijdorp te transformeren tot een soort stadspark. Directeur Erik Zevenbergen kreeg het deze week flink voor z’n kiezen, maar de ex-schooldirecteur blijft er rustig onder. Bovendien heeft hij goed nieuws: er hoeven veel minder mensen te worden ontslagen dan verwacht. ,,Twintig in plaats van vijftig.’’

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 2. Discussie over toekomst van Blijdorp: ‘Steeds meer ongemak over het houden van wilde dieren’

  Discussie over toekomst van Blijdorp: ‘Steeds meer ongemak over het houden van wilde dieren’

  Diergaarde Blijdorp is voorlopig uit de brand met een noodlening van 10 miljoen euro van de gemeente Rotterdam. Maar hoe de verdere toekomst van de Rotterdamse publiekstrekker eruit gaat zien, hangt af van gesprekken die de dierentuin gaat voeren met de stad. ,,Steeds meer mensen voelen ongemak bij de manier waarop dierentuinen met wilde dieren omgaan’’, sprak GroenLinks-raadslid Jeroen Postma vanavond in het stadhuis.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier
  Play

  Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier

 2. Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)
  Play

  Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)

Rotterdam